Kello neljä iltapäivällä ja lasten satukirja


Viime lauantaina juhlittiin hieman myöhässä meikäläisen 18 -vuotissyntymäpäiviä kaveriporukan voimin. Pitkästä aikaa lämpimät kelit osu juurikin mukavasti tälle päivälle. :3 Aamupäivä menikin siinä paljua lämmitellessä ja illalla ängettiin sitte kaikki seitsämän miinus yksi henkeä sinne yhtä aikaa. :D Sitä jalkojen määrää. Santeri loihti meille kaiken muun herkuttelun lisäksi vielä suklaa dipin ja kermavaahtoa johon oli ihana dipata mansikoita, ananasta ja kirsikoita. Omnom <3 (Btw tossa lasissa on ihan vaan omenalimonaadia. :D)
Paljun jälkeen pelattiin yksi kierros Rappakaljaa ennen kuin gaverid joutu lähtemään kotia kohti.

Synttäreihin liittyen sain ihania lahjoja myös ja yksi tärkein lahja mitä sain oli tämä.
Kiia seriously. Joku lasten satukirja?
Eiks sun justiinsa pitäny täyttää kahdeksantoista ja olla viimeinkin "aikuinen"?

Mä varta vasten toivoin Pikku Prinssiä synttärilahjaksi, koska se on oikeasti muhun eniten vaikuttanut kirja. Pikku Prinssi on nimenomaan kirja aikuisuudesta ja siitä, että omasta sisäisestä lapsestaan kannattaa pitää huolta. Tämän lisäksi se on miltä se näyttääkin: lapsille sopiva satukirja. Mutta sen hienous onkin nimenomaan siinä että se ei ole vain jompaa kumpaa yksinään. 


Tässä kahdeksan asiaa, joita itse pidän tärkeimpinä opetuksina mitä Pikku Prinssi on minulle opettanut.


1. Remember to look beyond the surface
Ei ole koiraa karvoihin katsominen. Asiat ei aina ole sitä miltä näyttää, koskien niin asioita kuin muita ihmisiäkin.

2. Don't hide your true feelings: It will cost you everything that is important.
Tunteita ei kannata yrittää hallita, koska niitä ei voi hallita. Jos niitä oppii tuntemaan ja katselemaan vain tunteina, kaikki ei tunnu enää niin hankalalta.

3. Judge yourself before you judge others.
Jokaisella on omat positiiviset ja negatiiviset puolensa. Ihmisellä on usein tapana valitettavasti huomata ensin ja useimmin ne negatiiviset puolet, niin muissa kuin itsessäkin. Opetelkaa rakastamaan.

4. There is very little substance in coveting the admiration of others.
Se, mitä muut sinusta ajattelee, ei ole sinun asiasi. Ihmiselle on tärkeää kuulua joukkoon eikä siinä olekaan mitään pahaa, mutta omaa elämää ei kannata perustaa muiden mielipiteiden ja sanomisien varaan.

5. You should never take yourself too seriously.
Ei elämästä selviä hengissä muutenkaan. :D

6. Don't forget to enjoy your life - take a moment and take it all in.
Elämän tarkoituksesta ollaan montaa mieltä, mutta entä jos unohdettaisiin kaikki vain hetkeksi ja nautittaisiin? Se on kivaa ja elämä voi olla vähän helpompaa jos siitä muistaa nauttiakin välillä. :)

7. Care for the things you have, for they cannot be replaced.
Asioita kannattaa opetella arvostamaan sillä useimmiten jokaisen elämästä löytyy edes yksi positiivinen asia, ainakin se fakta että on ylipäänsä hengissä. Pienien asioiden arvostaminen saattaa ajatuksena tuntua turhanpäiväiseltä, mutta sitä kannattaa harjoitella, siitä tulee uskomattoman hyvä mieli.

8. Sometimes you have to let those you love fly free.
Tämä on ehkä yksi kivuliaimmista mutta minulle henkilökohtaisesti tärkeimmistä asioista koko tällä listalla. Joskus todellista rakkautta on se, että osaat päästää irti ja jatkaa matkaa.


<3

Terveisin HobittiKommentit

Suositut tekstit