Joulusta ja muutoksesta


Joulukuu on juossu ohi ja samoin jouluaatto.
Viime kirjoituskerrasta onkin jo aikaa. Edellinen teksti tais tulla marraskuussa. :D
Kauan tätä joululomaa saikin odottaa <3
Viimeset kaks kuukautta on ollu muutoksien aikaa mun elämässäni. Tai no ehkä enemmän omassa itsessäni ja ajattelussani, eikä niinkään ulkoisessa mielessä.
Ulkosen maailman muutos tulee sitte ensvuonna, kun mulla loppuu lukio ja - ainakin yritän - valmistua lukiosta ylioppilaaksi.
En pelkää tai jännitä mitenkään hirveästi etukäteen kirjoituksia, nyt ku tiedän jo millasta se on ja mitkä säännöt yms. siellä on (terveisin ruotsin ja filosofian kirjotukset.) Tottakai joutuu lukemaan ihan hirveesti... mutta kyllä siitä selviää. Se mikä mua tietyllä tavalla vähän pelottaa tai ehkä enemmän jännittää on se kysymys


Mitäs sitte?

Mihin mä meen lukion jälkeen?
Mitä mä teen?
Mitä mun pitäis tehdä?

Oon siinä mielessä onnekas, että oon aika hyvin perillä siitä mihin jatkokoulutukseen meinaan hakea ja näin edelleen, kun joillakin ei ole välttämättä harmaintakaan hajua siitä mitä ne haluaa tai mihin ne vois päästä opiskelemaan, jos ne edes haluaa opiskelemaan.
Aijon hakea yliopistoon lukemaan psykologiaa ja oon perehtyny useiden lukioiden pääsykokeisiin ja vaikka mihinkä että tiedollisessa mielessä nou hätä.
Totta kai uusi ja tuntematon pelottaa, se on ihan luonnollista.
Jotenkin tuntuu vaan haikeelta jättää Hatanpään lukio. Kuitenki kolme vuotta siellä pian ollu, tehny apinanraivolla töitä, soittanu ja laulanu esityksissä ja viettäny aikaa lukiotovereiden kanssa.
Oon saanu mahtavia ystäviä ja kokemuksia, joita en koskaan unohda.
Oon löytäny itteni lukion aikana, ainakin sen osan mitä oon pystyny löytämään.
Oon oppinu paljon, en pelkästään matikkaa ja biologiaa ja sitä, miten kirjotetaan kuuden pisteen tekstitaitovastaus vaan asioita ittestäni ja maailmasta, muista ihmisistä, siitä miten haluan elää.

Toisaalta vaikka jännittääkin lähteä Hatanpäältä ja mahdollisesti pian muuttaa omaan asuntoon opiskelupaikan perässä, ehkä jopa toiselle paikkakunnalle, niin toisaalta musta tuntuu siltä, että nyt on sopiva aika.
Oon ollu kolme vuotta Halussa ja saanu sieltä sen, mitä tulin sieltä hakemaan. Nyt on aika lähteä etsimään jotakin uutta. :)
Muutos (oli pieni tai suuri) pelottaa usein.
Mutta koska muutos on välttämätöntä, niin haluan mieluummin yrittää ottaa muutoksesta kaiken irti ja tutkia sitä avoimin ja uteliain mielin, vaikka ehkä samalla hieman (omaan tapaani) varovaisesti.

Jouluaatto ja joulupäivä meni rauhallisesti ja yllätyin lahjojen määrästä. :'3 <3 Vaikka välillä oli vähän vaikeeta ja tuli itkettyäkin, oli tää silti tosi tärkee joulu mulle. Sain viettää tän joulun kotona ja Eero pääsi viettämään joulua ekaa kertaa meidän luona. Tapaninpäivänä käytiin isovanhempien luona, oli kiva nähdä niitäkin taas pitkästä aikaa.
Otin muutaman kuvanki vahingossa, tässä muutamia niistä.Löysin tälläsen tyypin sieltä joululahjojen seasta. :3 <3


Toivottavasti teillä kaikilla oli rauhallinen ja iloinen joulu.
Pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta. <3


Jouluisin terveisin Hobitti
Kommentit

 1. Mulla on vähän samat fiilikset ! Pelottaa kun ei vaan tiedä mitä haluaa elämältään sittenkun valmistuu :s Mullakin se ois nyt keväällä edessä. Tuntuu että ei oo niin minkäännäköstä suuntaa mihinkää :s Mutta eiköhän sen oman suunnan löydä kun tarpeeks sinnikkäästi jaksaa miettiä ja ettiä :)
  Tsemppiä sulle ihan hirveesti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se suunta sieltä vielä löytyy, varmasti meille molemmille. :) Joskus se suunta voi löytyä ihan itsestäänkin. Ja vaikka tuntuiski että se ei heti löydy, niin onneks se tie ei vie koskaan taaksepäin vaan aina eteenpäin. ^^
   Kiitos hirmuisesti, tsemppiä ja voimia myös sulle! <3

   Poista
 2. Btw, mua järkyttää ne paaaksut tenttikirjat enkuks psykologiassa.. xO Sulle se tuskin on ongelma! ;)
  ~Rosa L-K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkuks? :D: Onko mulla jääny jotakin paitsi? Sillon ku Hesan, Turun ja Tampereen pääsykoekirjalistoja katsoin niin oli ihan suomeksi kaikki. :DD

   Poista
  2. Heh, tarkotin, että kurssien tenttimiseen sitten ihan yliopistossa sisällä ollessa (tää ainakin Tampereella). Pääsykoekirjat asia erikseen, suomeks tais olla kaikki. :)) En kyllä enää haaveile psykasta yliopistossa, enemmän jostain siihen liittyvästä alasta.

   Poista
  3. Ahaa, sorry my bad, ymmärsin väärin. :'D Noh, onneks on enkku vahva, niin en itse kuumottele etukäteen. Pääsis nyt eka johonki yliopistoon sisälle nii se olis jees! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit