Kirkkohäät - ei kiitos


Jälleen kiitokset naiset.com:ille inspiraatiosta.Tällä kertaa suurennuslasin alla naimisiin meneminen. Jostain syystä tällaiset "mitä ei kannata sanoa henkilölle x" tyyliset kirjoitukset saavat aina kirjoitussuonen toimimaan. :D
Just mukavan provosoivia että oikein ärsyttää, jos ei aukaise suutansa ja sano omaa mielipidetään.
Mielestäni kuitenkin ihan mielenkiintoinen aihe, mitäs mieltä te olette?

Jälleen, en ole naimisissa olevia tai naimisiin haluavia ihmisiä vastaan. Jokainen saa päättää omasta elämästään ja tehdä itselleen parhaat valinnat. :) Eikä sitä tiedä, jos vaikka mielipide muuttuu vuosien saatossa, kaikki on mahdollista!

1.Etkö halua miehesi sitoutuvan sinuun virallisesti?
Jos mies tarvitsee viralliset paperit sitoutuakseen minuun, on kyseinen herrasmies valinnut aivan väärän ihmisen viettämään elämää kanssaan. :)

2. Minä en kyllä tuntisi oloani turvalliseksi ilman avioliittoa.
Minä en olekaan sinä, ja vise versa.

3. Mutta avioliittohan on iso merkkipaalu elämässä!
Kenen mukaan? Yhteiskunnan mukaan. Kirkon mukaan. Kumpikaan ei sanele sitä, kuinka minun tulisi omaa elämääni elää. Tietysti yhteiskunnan lait ja säännöt velvoittavat pitämään edes jotakin rotia hommassa, mutta onneksi saan itse päättää, mitkä asiat ovat elämässäni merkkipaaluja ja mitkä eivät.


4. Miksi halveksut avioliittoa?
En tosiaankaan halveksu avioliittoa. Jos jotkut tuntevat joko uskontonsa puolesta tai yleisen yhteiskunnan normien vuoksi haluavansa mennä naimisiin, ilman muuta! Varsinkin jos ihmiset tosiaan vaalivat tätä avioliittoa ja elävät onnellisina sen puitteissa, oikeasti tukevat toisiaan myötä - ja vastamäessä, oikeasti rakastavat kuolemaan saakka, en voi muuta kuin ihailla avioliittoa! Mutta en itse ole kristitty enkä myöskään halua tehdä asioita vain, koska "noku kaikki muutkin."


5. Sinäkö siis vihaat häitä?
En varsinaisesti. Onhan se kaunis juhla, joka juhlistaa kaunista asiaa. Mutta en varsinaisesti halua nähdä itseäni bridezillana huutamassa vääränlaisten pöytäkoristeiden takia. En halua päästää sellaista hirmuvaltaa vapaaksi tähän maailmaan. Toisaalta en myöskään nauti isoista juhlista ylipäänsä. Liikaa ihmisiä, liikaa hoidettavaa, liikaa stressiä.


6. Etkö haaveillut unelmiesi hääpäivästä, kun olit pikkutyttö?
En, oikeastaan ikinä. Unelmoin kyllä sellaisesta henkilöstä, jonka kanssa voisin olla maailman tappiin asti, mutta tuohon mielikuvaan ei ikinä liittynyt valkoista häämekkoa tai täytekakkuja.

7. Etkö halua päästä valitsemaan hääpukua ja pukuostoksille?
En. Ostoksille pääsen ilman häitäkin. Sitä paitsi valkonen ei oikein sovi meikätytölle. :D

8. Aiotko siis viitata poikaystävääsi poikaystävänäsi koko loppuelämäsi?
Tai avomieheksi. Tai kumppaniksi. Tai vaikka saatana lampunvarjostimeksi jos haluan. :DD Mitä väliä sillä on miksikä sitä kumppania/partneria kutsuu? Ei se varmaan sen ihmisen tärkeyttä yhtään vähennä tai muuta.


9. Etkö halua, että hänellä on sormus sormessaan, jotta muut naiset tietävät, että hän on varattu?
No voihan sen sormuksen ostaa ilmankin sitä naimisiinmenoa? :))


10. Mutta naimisissa olo tekee niin paljon vaikeammaksi hänen luovuttaa ja lähteä ison riidan jälkeen!
Jos parisuhde tarvitsee virallisen paperin ja pakotusta pysyäkseen kasassa, ei sen ehkä pitäisi olla olemassa ollenkaan. Ja jos lopulta tiet eroavat - ihan mistä syystä tahansa - niin avioliitto vain vaikeuttaa muutosprosessia. Totuus on se, että mikään ei kestä ikuisesti.

11. Tehän olette lähestulkoon naimisissa muutenkin, miksi siis ette vain tekisi sitä oikeasti?
Mikä ihmeen peruste tääkin nyt on? Jos me kerta ollaan jo "lähestulkoon naimisissa" niin eikös se sitten ole ihan hyvä näin. :D

12. Etkö halua suhteestanne virallista lain silmissä?
Lain silmissä kyllä, haluaisin. Mutta en edelleenkään tajua, miksi laillisuus ja uskonto pitää taas tässäkin suhteessa sekoittaa toisiinsa.


13. Mutta kun naimisiin meneminenhän on vain jotain, mitä ihmiset tekevät.
Niin. Jotain "mitä ihmiset vain tekevät." Koska kaikki muutkin. Ja koska niin on tehty aina. Ja koska niin meille opetetaan pienestä asti.
Miksi ihmeessä haluaisin tehdä jotakin sellaista, jolla ei minulle itselleni ole mitään ideologista arvoa, vain koska no-kun-kaikki-muutkin? Jossain päin maailmaa tyttöjen silpominen on "vain jotain, mitä ihmiset tekevät." mutta ei kukaan ikimaailmassa haluaisi tehdä sellaista täällä Suomessa.

14. Avioliitto on mahtavaa ja romanttista, mikään ei vedä sille vertoja!
Tässä kohtaa olen osittain samaa mieltä, onhan avioliitto ajatuksena romanttinen. Kun noh, onhan mussa hieman romantikon vikaa. Mutta romantiikkaa on aivan varmasti ilmankin avioliittoa, eikä se romantiikka yksinään ole mikään syy mennä naimisiin, siihen yhdessä elämiseen kun kuuluu niin paljon muutakin. :D

15. Mutta…lahjoja!
Jos lahjat on jollekulle syy mennä naimisiin... *shakes head in disappointment *Tällaista tällä kertaa. Jos kiinnostaa, niin jatkakaa keskustelua kommenteissa. :)


Terveisin Kiia


Kommentit

Suositut tekstit