Helposti loukkaantuminen on loukkaantuneen vika!!!
Kuva osoitteesta: http://brotherword.org/tag/alone/


No niin, toivottavasti olen saanut nyt jokaisen lukijan täyden huomion.
Kirjoitin tämän kyseisen otsikon juuri siitä syystä, että mielestäni
on aika viimeinkin puhua tärkeästä asiasta, joka on mietityttänyt meikäläistä jo jonkin aikaa.

Kuten me kaikki hyvin tiedämme internetin ihmemaassa vihapuhetta,
loukkauksia ja väärinymmärryksiä satelee. Ilkeitä kommentteja, nimittelyä, jopa varsinaista nettikiusaamista.
Ihmiset osaavat olla ilkeitä.
Niin, entäs sitten? Nytkö vasta huomasit?
En toki. Ihmisten häijyys ja idioottimaisuus ei ole minulle tosiaankaan uusi asia, nimimerkillä koulukiusattu.

Palaan nyt tämän alustuksen jälkeen varsinaiseen aiheeseen, josta halusin puhua, nimittäin se tosiseikka kenen "vika" se loukkaantuminen on tai ei ole.
Esimerkiksi Youtubessa on tullut vastaan useita videoita, missä puhutaan siitä, kuinka on näitä "easily butthurt people" tyylisiä ihmisiä, jotka aina vaan ottaa itseensä "liian helposti" läpänheitosta ja muusta vastaavasta.
Ymmärrän toki miten ärsyttävää se on, jos heität kevyesti jonkun "läpän" ja toinen yhtäkkiä ottaakin siitä itseensä, enkä syllistä heitä millään tavalla. Kukaan ihminen ei halua tulla väärinymmärretyksi. Se, että toinen ei ymmärrä tuntuu pahalta, ihan jokaisesta.

Mutta se mistä asiasta ihminen ns. "ottaa itseensä", mistä asiasta ihminen loukkaantuu
EI OLE IHMISEN PÄÄTETTÄVISSÄ.


Haluaisin että ihmiset ymmärtäisivät, että herkät ihmiset EIVÄT PÄÄTÄ SIITÄ, että mistä he loukkaantuvat (oikeastaan kukaan ihminen ei päätä mistä loukkaantuu!) On totta, että ihminen voi toki vaikuttaa käytökseensä mutta tunteisiinsa ihminen EI VOI VAIKUTTAA.
Tunteita ei voi hallita, eikä niitä pidäkkään yrittää hallita. Tässä se isoin asia onkin. Ihmiset, ketkä valittavat "liian herkistä ihmisistä" kohtaavat herkän henkilön käytöksen, jota hän ei ole oppinut hallitsemaan.

Itse erityisherkkänä sanon, että loukkaannun erittäin helposti.
Se ei tosin ehkä näy minusta ulospäin, koska olen oppinut painamaan nämä asiat villaisella useimmissa tilanteissa, sillä "normaalit" ihmiset pitäisivät minua liian herkkänä, jos näyttäisin heille loukkaantuneeni. Osaan siis hallita käyttäytymistäni ja olen oppinut siihen, koska en halua aiheuttaa konflikteja tai yleisesti mielipahaa muille. Totta kai itsellänikin tunteet voivat ottaa vallan ja saatan käyttäytyä täysin typerästi, mutta yleensä näin käy vain minulle hyvin läheisten ihmisten seurassa.
Mutta kaikki ihmiset eivät osaa hillitä käytöstään ja netissä tämä korostuu. Netissä ei tarvitse olla kasvotusten toisen ihmisen kanssa ja omien tunteiden sekä käyttäytymisen säätely ei ole tarpeellista.
Haluan kuitenkin korostaa, että vaikka sitä omaa käytöstään oppii hallitsemaan, ei se silti vie sitä pahaa tunnetta pois. Onneksi ainakin itse ymmärrän, että nämä ihmiset eivät tahallaan minua ole loukanneet, he eivät vain ymmärrä minua tai sitä, miksi loukkaannun niin helposti.

Tästä syystä ihmisten pitäisikin oppia ERILAISIA TAPOJA ILMAISTA TUNTEITAAN. Ihmisten  olisi hyvä opetella "ET SÄ VOI SANOA NOIN OOT IHAN IDIOOTTI" -kommenttien sijasta puhumaan tunteistaan avoimesti.

Mielestäni jos toista loukkaa, on AINA vastuussa sanoistaan.
Oli se sitten läppää tai ei, tahallista satuttamista tai ei.
Jos toista satuttaa, on velvollinen pyytämään anteeksi.
Jokainen on myös vastuussa omasta käytöksestään ja jos käytöstään ei osaa hallita, sitä pitää opetella hallitsemaan.


Puhuminen.
Se on yllättävän tärkeää.
Mutta myös se, miten puhuu on tärkeää.

Pitäkää toisistanne huolta, rakkaat ihmiset.Terveisin Turhautunut Hobitti

Kommentit

Suositut tekstit